Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τούρτες γενεθλίων!!!

Διπλά γενέθλια σήμερα, και αποφασίσαμε να φτιάξουμε δύο τουρτίτσες,   με γέμιση νόστιμη σοκολάτα, και παίζοντας με τη διακόσμηση. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους μας, και η ευχαρίστηση ήταν διπλή. Από τα υλικά χρησιμοποιήσαμε μιάμιση δόση για τις δύο τουρτίτσες. Εγώ παραθέτω τα υλικά για μια τούρτα κανονική. Όσο για τη διακόσμηση, καλό θα είναι να δείτε στο you tube  πώς χειριζόμαστε τη ζαχαρόπαστα για να το καταλάβετε καλύτερα. 




Για το  παντεσπάνι: 5 αβγά
 1 ποτήρι ζάχαρη
 1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι φαρίνα κόκκινη 
 2 βανίλιες
  1 κουτ γλ μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο σοκολάτας:   250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 
25 γρ. μέλι

Υλικά για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα
  2 βανίλιες
 1 φλυτζ ζάχαρη
 4 αβγά
3/4 του φλυτζ κορν φλάουρ  
 1/2 φλυτζ αλεύρι Φαρίνα κόκκινη
1 σοκολάτα κουβερτούρα

Για το σιρόπι: 200 ml νερό 
200 ml ζάχαρη
λίγος χυμός πορτοκάλι

Για τη διακόσμηση: 
πουράκια μαύρης σοκολάτας
πουράκια σοκολάτας γάλακτος
ζαχαρόπαστα

Τρόπος: Αναμειγνύω όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στο μίξερ και αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι  που έχω καλύψει  με λαδόκολλα. Ψήνω  σε προθερμασμένο φούρνο, για 40' στους 170 βαθμούς περίπου.  Αν θέλουμε  παντεσπάνι σοκολάτας προσθέτουμε στα υλικά και κακάο τόσο, όσο να γίνει το μείγμα καφέ.

Αφού  κρυώσει το παντεσπάνι,  το κόβω σε τρία οριζόντια μέρη, σύροντας    μια γερή κλωστή από πάνω ως κάτω. 

Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι  όλα τα υλικά.

Μόλις είναι έτοιμο, ραντίζω με αυτό τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι. 

 Στη συνέχεια βάζω τα 3/4 του γάλατος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθούν.
Στο μίξερ χτυπάω το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά,το κορνφλάουρ και το αλεύρι. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και δένω την κρέμα.  Για να γίνει η κρέμα μου κρέμα σοκολάτας ρίχνω μέσα τη  σοκολάτα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπαιν- μαρί. Αναμιγνύουμε το μέλι με την κρέμα γάλακτος,  και ανακατεύουμε  όλα τα υλικά να δέσει το γλάσο αλλά όχι να γίνει πηχτό.

 Στρώνουμε μια δόση κρέμα πάνω από το πρώτο παντεσπάνι, και τοποθετούμε το δεύτερο επίπεδο. Το ραντίζουμε με σιρόπι κι αυτό και συνεχίζουμε με κρέμα. Στη συνέχεια τοποθετούμε το τρίτο επίπεδο από το παντεσπάνι και αλείφουμε με το γλάσο της σοκολάτας.

Κι έπειτα ασχολούμαστε με τη διακόσμηση. Βάζουμε τα πουράκια σαν φράχτη στο μέγεθος που θέλουμε, χρησιμοποιούμε λίγα αμύγδαλα αν θέλουμε, και παίζουμε με τη ζαχαρόπαστα ανοίγοντας τη με ειδικό πλάστη, και κόβοντας με πατρόν τα σχέδια που θέλουμε. Και καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. α σουπερ κ οι δυο να στε καλαααααααααααααααα ολοι
    ειδα κ την αεκαρα τρελαθηκα
    χαχχαχαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή