Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μανιτάρια κρασάτα!!!

Υλικά: 2 πακέτα μανιτάρια φρέσκα στρογγυλά
κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες όσα και τα μανιτάρια
2 ποτηράκια κόκκινο κρασί
λάδι
αλάτι, πιπέρι


Τρόπος: Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα βάζουμε στο νερό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Αν δεν είστε σίγουροι για την ποσότητα του κρεμμυδιού, υπολογίστε τόση, όση χωράει στα δύο πακέτα των μανιταριών.

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε μπόλικο λάδι να κάψει, και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να μαραθούν.
Μόλις μαραθούν, σβήνουμε με  το κρασί μας, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αν δεν έχουν βράσει και δεν υπάρχει υγρό στο φαγητό, προσθέτουμε λίγο νερό.

Όταν βράσουν και μείνουν με το λάδι τους, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τρώγονται ευχάριστα, και ζεστά και κρύα.
Μπορούν να συνοδεύσουν κρέας, ή να σερβιριστούν σαν ορεκτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου