Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Trifle με μαρμελάδα πορτοκάλι!


Υλικά : 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 κούπες ζεστό γάλα
1/2 κουταλάκι βανίλια


300 γρ σαβουαγιάρ
300 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
1/2 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
2-3 κουταλιές Grand Marnier ή ρούμι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
έξτρα φουντούκι τριμμένο για γαρνίρισμα


Τρόπος : Ετοιμάζουμε την κάσταρντ. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αβγά και το ζεστό γάλα, και βράζουμε σε μπαιν μαρί ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και ανακατεύουμε την βανίλια.
Βάζουμε την κατσαρόλα για 2΄σε παγωμένο νερό και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε την κάσταρντ σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να σταθεί στο ψυγείο. 
Κόβουμε τα σαβουαγιάρ σε κομμάτια και αραδιάζουμε τα μισά σε βαθύ μπολ.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα ώσπου να λιώσει και περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ με τη μισή ποσότητα. Πασπαλίζουμε με τα μισά φουντούκια και ραντίζουμε με το μισό ποτό.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη μισή κάσταρντ και καλύπτουμε την επιφάνεια. Συνεχίζουμε   την ίδια διαδικασία ακόμα μία φορά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και καλύπτουμε με ροζέτες σαντιγύ όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο.


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου