Υλικά : 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές λάδι
150 γρ. παντσέτα χοιρινή ή μπέικον σε κομματάκια
1 Ιταλικό λουκάνικο χωρίς τη μεμβράνη θρυμματισμένο
2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες σε φέτες
αλάτι
λίγα σχινόπρασσα χοντροκομμένα
Τρόπος : Βράζουμε τα λαχανάκια σε αλατισμένο νερό για 7΄-8΄ ώσπου να γίνουν τρυφερά. Στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο να πάρει χρυσαφί απόχρωση. Προσθέτουμε τη παντσέτα ή το μπέικον και το λουκάνικο. Σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε τα λαχανάκια και τις πιπεριές ανακατεύοντας συνεχώς.
Αλατίζουμε, καλύπτουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για άλλα 10΄.
Προσθέτουμε τα σχινόπρασσα και μαγειρεύουμε άλλο ένα δεκάλεπτο.
Σερβίρονται ζεστά.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου