Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ψητό ψάρι με αρωματικό πουρέ!!

Υλικά : 4 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλο λευκό ψάρι
400 γρ ώριμες ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι εστραγκόν ή βασιλικό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές λάδι
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές κάπαρη ξεπλυμένη  και στραγγισμένη
450 γρ σπιτικός πουρές πατάτας
400 γρ μπρόκολο σε μπουκέτα
και λίγα φασολάκια αχνισμένα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει.


Πουρές : Βράζουμε πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις αλέθουμε στο μύλο, ή στο μούλτι. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα βούτυρο, και σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε γάλα. Μόλις το βούτυρο λιώσει ρίχνουμε τις πατάτες ανακατεύοντας ώστε να απορροφηθεί το βούτυρο, και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου να γίνει ο πουρές μας ένα λείο μείγμα.


Τρόπος : Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε τα ψάρια σε λαδωμένο ταψί με τη πέτσα προς τα κάτω. Περιχύνουμε με τη μία κουταλιά το λάδι, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε ώσπου να ψηθεί και να σφίξει.
Σουρώνουμε τις ντομάτες σε σουρωτήρι, και ανακατεύουμε με το μισό μαϊντανό, το μισό εστραγκόν, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό, το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αρωματικά με τον πουρέ, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. 
Σερβίρουμε το ψάρι, με τον αρωματικό πουρέ, και τα αχνισμένα μπρόκολα και φασολάκια, και περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας που έχουμε φτιάξει.


Καλή σας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου