Υλικά:
1 κουτί κανελόνια
1
κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
1/2
κιλό τυρί φέτα
λίγη
μανουρομυζήθρα
αλάτι
πιπέρι
1/4
κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδελίτσες
1/2
ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2
αβγά
350
ml
γάλα
φρέσκο
βούτυρο
φρέσκο
Τρόπος:
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει,
ρίχνουμε το σπανάκι να ζεματιστεί.
Μόλις
πάρει μια με δύο βράσεις το σουρώνουμε
και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Το
στύβουμε ελαφρά να χάσει το νερό που
κρατάει ακόμα, και το ψιλοκόβουμε. Το
βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε
τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, λίγο αλάτι
και πιπέρι.
Με
ένα πιρούνι, τρίβουμε τη φέτα και τη
προσθέτουμε στο μείγμα του σπανακιού.
Αραδιάζουμε
σε ένα ταψάκι τα κανελόνια, και αρχίζουμε
να τα γεμίζουμε καλά με το μείγμα του
σπανακιού, σπρώχνοντας με το χέρι μας
να πάει το μείγμα από το ένα έως το άλλο
άκρο.
Τα
τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα
στο ταψί μέχρι να γεμίσει όλο.
Χτυπάμε
με μηχανάκι το γάλα μαζί με τα αβγά,
προσθέτοντας και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε
το ταψί μας να πάει παντού.
Τρίβουμε
από πάνω μανουρομυζήθρα ή άλλο τυρί της
αρεσκείας μας όχι πολύ αλμυρό.
Σκορπάμε
εδώ κι εκεί κομματάκια βούτυρο, καλύπτουμε
με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε αερόθερμο
φούρνο.
Μόλις
έχουν μισοψηθεί τα κανελόνια μας,
ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο
έως ότου ροδίσουν.
Σερβίρονται
ζεστά.
Ωραία, εύγευστα τα υλικά και εξαιρετικό το αποτέλεσμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαίρη
Z.
Καλησπέρα σ' ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΕίναι ένα φαγητό που το φτιάχνω συχνά, μια και αγαπώ το σπανάκι!
Γίνεται εύκολα και είναι όντως νόστιμο!
Να είσαι καλά!