Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Αβγοπατάτες στο ταψί!!!

Υλικά: 750 γρ. πατάτες
8 αβγά βραστά σφικτά
125 γρ. ζαμπόν
250 γρ ντομάτες
1/4 λίτρου ανθόγαλα
2 αβγά
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
50 γρ τριμμένη μανουρομυζήθρα
30 γρ βούτυρο
λίγο μαϊντανό

Τρόπος: Βράζουμε τα αβγά να είναι σφικτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες λεπτές.
Κόβουμε σε φέτες και τις ντομάτες, σε ροδέλες τα αβγά, σε κομμάτια το ζαμπόν.

Γεμίζουμε ένα ταψί διαδοχικά, πρώτα με τις πατάτες, και ρίχνουμε λίγο αλάτι και ελάχιστο πιπέρι.

Στη συνέχεια στρώνουμε τα αβγά, και αλατίζουμε.
Έπειτα τα κομμάτια το  ζαμπόν και τελευταίες τις ντομάτες. Αλατίζουμε πάλι.

Χτυπάμε τα δύο αβγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά του ταψιού.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί, γαρνίρουμε με  μαϊντανό,  και σκορπάμε εδώ κι εκεί κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε στο φούρνο. Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου