Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Mουσακάς!!


Υλικά: Πατάτες κομμένες στρογγυλές φέτες όχι πολύ λεπτές
Μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στρογγυλές
κιμάς μοσχαρίσιος ανάλογα με το ταψί μας

τυρί για τρίψιμο


λίγο βούτυρο
10 κουταλιές βούτυρο
10 κουταλιές αλεύρι
2 αβγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ και 1 κουτί νερό
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λάδι
χυμός ντομάτας
κανέλλα



Τρόπος: Αφήνουμε τις μελιτζάνες στο νερό για 30΄, να φύγει η πικρίλα τους.
Τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε άλλο ταψί επίσης με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις πατάτες.


Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο, έως ότου μαραθούν οι πατάτες μας και οι μελιτζάνες,  και πάρουν χρώμα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε λίγο νερό, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, και βράζουμε έως ότου είναι έτοιμος ο κιμάς μας και έχει μείνει με το λίγο λάδι του.





Στο ταψί μεγέθους της επιλογής μας, βάζουμε μια στρώση πατάτες και από πάνω μια στρώση μελιτζάνες.
Στη συνέχεια, στρώνουμε τον κιμά χωρίς πολλά λάδια και τον απλώνουμε.
Συνεχίζουμε με μια στρώση μελιτζάνες και έπειτα μια στρώση πατάτες.

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, τα αβγά, το βούτυρο και βάζουμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να απορροφηθεί το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η μπεσαμέλ μας έχει γίνει κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε και στρώνουμε καλά τη μπεσαμέλ στην επιφάνεια του ταψιού μας, καλύπτοντας τις στρώσεις της πατάτας και της μελιτζάνας.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο και ρίχνουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, έως ότου πάρει χρώμα.


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου