Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Καριόκες!!!!

Υλικά: 1/2 κιλό καρύδια τριμμένα
350 γρ. φρυγανιά τριμμένη
4 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Σιρόπι: 1 1/2 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
λίγες φλούδες πορτοκαλιού

1 κιλό κουβερτούρα

Τρόπος: Ρίχνουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, το κονιάκ, τη κανέλα και το γαρύφαλλο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνοντας το νερό και τη ζάχαρη στη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα και λίγο πορτοκάλι για άρωμα.

Περιχύνουμε το μείγμα των υλικών μας, με το σιρόπι σταδιακά, ώστε να λασπώσει και το πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αν μας βγει σφιχτό πολύ, προσθέτουμε κι άλλο σιρόπι. Στην περίπτωση που μας βγει πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.

Κόβουμε το κρύο μπαστούνι του γλυκού μας σε φέτες.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα, και κρατώντας με δύο πιρούνια τη κάθε φέτα, τη βουτάμε στη κουβερτούρα μία-μία.

Τις τοποθετούμε σε μία απλωμένη λαδόκολλα, και αφού κρυώσουν τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.


1 σχόλιο:

  1. αμαααααααααααααααααν θα με βαλεις να φτιαξω το κανεις να φαινεται ευκολο
    ποσο ψιλο ομως το καρυδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή