Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι!!!

Υλικά: 1 χταπόδι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
χυμός ντομάτας
πιπέρι
λάδι
1 ποτηράκι κρασί
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδελίτσες
(αλάτι, προαιρετικά)


Τρόπος: Καθαρίζουμε το κεφάλι του χταποδιού, αφαιρώντας τα μάτια και το στόμα και ότι μελάνι έχει.
Το βάζουμε με ελάχιστο νερό, που δεν  το σκεπάζει, σε μια κατσαρόλα να βράσει.
Προσέχουμε να μη κολλήσει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια μισού δακτύλου.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει, έως ότου εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το πιπέρι, το μακαρονάκι και νερό.
Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαγειρευτεί και να μείνει με το λάδι του.





Υ.Γ. Εγώ θεωρώ ότι δεν χρειάζεται αλάτι, αλλά κάποιοι αν θέλουν μπορούν να προσθέσουν κατά βούληση.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου