Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μοσχάρι φιλέτο σε σφολιάτα!!!

Υλικά: 1 1/2 κιλό μοσχάρι ψαχνό μαλακό σε λεπτά κομμάτια
   αλάτι, πιπέρι
   λάδι

  2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε κομματάκια
  1/2 δισκάκι μανιτάρια πλευρώτους σε κομμάτια
  1 δισκάκι μανιτάρια κουμπιά σε κομμάτια
  1 ποτήρι κρασί λευκό
  θυμάρι, δενδρολίβανο
  1/4 μπέικον ψιλοκομμένο
  1/4 τυρί κασέρι τριμμένο
  1 φύλλο σφολιάτα
  1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  1 κρόκος αβγού

Τρόπος: Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε τα κομμάτια του μοσχαριού να τσιγαριστούν. Μόλις πάρουν κάποιο χρώμα, προσθέτουμε πολύ λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο δενδρολίβανο.
Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε λάδι και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Τοποθετούμε ανοικτό, το ένα φύλλο   σφολιάτα,  στην εσωτερική επιφάνεια ενός ταψιού καλυμμένου με λαδόκολα  και στρώνουμε το μπέικον και το τυρί.
Από πάνω τοποθετούμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια χωρίς ζουμιά.
Κι από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος.
Κλείνουμε το φύλλο τριγύρω και καλύπτουμε από πάνω με λωρίδες του δεύτερου φύλλου.
Αλείφουμε με ένα κρόκο αβγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Βάζουμε στη φωτιά το σκεύος με το ζωμό του κρέατος προσθέτοντας το κόκκινο κρασί και αν χρειάζεται λίγο αλατοπίπερο ακόμα. Το αφήνουμε να βράσει έως να δέσει.
Σερβίρουμε τη πίτα μας ζεστή με λίγο ζωμό από πάνω.


 




Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου